Vragen? 088 - 472 15 25 (lokaal tarief)

Afvalsoorten

Vragen met betrekking tot uw afval? (rechts staan overige rubrieken)

Hoe kan ik dakafval laten afvoeren?

Voor de meeste afvalinzamelaars in Nederland is het lastig om een all-in tarief te bepalen. Een all-tarief is een samengesteld tarief: huur, transport en verwerkingskosten. Dit laatste is bij dakafval lastig te bepalen omdat hier het soortelijk gewicht lastig is te bepalen. Bijvoorbeeld: een 6 m3 container gevuld met dakgrind kan 8000 kg wegen en vult u dezelde container met bitumen vermengd met wat hout en isolatiemateriaal weegt dit nog geen 1000 kg.

Let op! soortelijk gewicht mag niet > 600 kg per m3

Indien u dakafval wil laten afvoeren kunnen wij u in contact brengen met een inzamelaar bij u in de buurt. Neem contact op met onze klantenservice 088 -472 15 25 en wij helpen u verder 

 

Mag ik asbest of asbestverdacht materiaal met een container laten afvoeren?

In onze containers mogen vanuit veiligheidsoverwegingen geen asbest of asbestverdacht materiaal worden afgevoerd. Ook asbest verdacht of asbest gelijkend materiaal zoals golfplaten mogen NIET in een van onze containers worden afgevoerd. Zelfs niet met een certificaat of rapport. 

Weet u niet zeker of uw afval asbest verdacht of asbest gelijkend is? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Indien er asbest, asbest verdacht of asbest gelijkend materiaal wordt geconstateerd, dan zijn wij genoodzaakt de meerkosten door te berekenen. Dit kan alleen op basis van nacalculatie.

Welk afvalsoorten mag ik in de container laten afvoeren?

Op de pagina over onze afvalsoorten leest u alles over het type afval dat u in de container mag laten afvoeren.

Maak gebruik van onze advieswidget op de homepage om te zien welke containertype het beste bij uw project past.

 

Ik heb grond af te voeren, dien ik ergens rekening mee te houden?

U kunt bij ons grond afvoeren, echter wanneer dit afkomstig is uit de binnenstad van Amsterdam (alles binnen de ring a10) dient u een schoon grond verklaring aan te leveren. Indien u dat niet heeft worden er reinigingskosten a € 400,- berekend en zal er € 50,- per ton nog extra worden belast. Indien u hier vragen over heeft gelieve even contact opnemen met onze klantenservice.

Indien uw vraag en antwoord hier niet bij staat of u twijfelt over de afvalsoorten die niet via Bouwmaat-afval.nl mag worden afgevoerd? Bel onze deskundige klantenservcie  088 - 475 15 25.